V času epidemije se je tudi gledališče preselilo na splet, tako da nam ni preostalo nič drugega, kot da smo tudi pri izbirnem predmetu Umetnost ustvarili lutkovno predstavo – kar pred kamero.

Lutkovna predstava Koronske zgodbe je pet lutkovnih epizod, za katere so učenke in učenci sami napisali dialog, izdelali lutke v različnih tehnikah in scenografijo ter jih uprizorili v dvojicah. S predstavo bomo sodelovali tudi na gledališkem srečanju Teatrando v Trstu.

V Dotakniti se sonca se v živalskem vrtu srečata koala in kenguru, ki skupaj pobegneta, da bi našla pot do sonca in se ga dotaknila … V Iskanju zaklada se muca Liza in njeni prijatelji s pomočjo namigov odpravijo iskat zaklad skozi jamo diamantov do podvodne sobe … V epizodi Kje je Stella spoznamo deklico Lizo in njeno psičko Stello, ki po sprehodu v parku nenadoma pobegne … Sanjava morska deklica nas popelje v ljubezensko zgodbo skozi podvodno kraljestvo, kjer se med pohajkovanjem v podvodnih palačah in vrtovih zaljubita princesa Angela in princ Romeo … V zadnji epizodi Rojstni dan zebra Progec skuša svojim prijateljem posredno dati vedeti, da ima rojstni dan, a se nihče za to ne zmeni, zaradi česar je neizmerno žalosten. Se bo kdo od prijateljev vendar domislil, da danes Progec praznuje?

Nastopajo: Veronika Bistričič, Tijan Gaber, 6. d; Alisha Žerjal, Ameja Rener Vidergar, 4. b; Sara Bizjak, Ula Čeh, 6. b; Ela Šakonjić, 6. c; Ena Miloradović, Sara tripunović, 6. a

Mentorstvo, video, montaža in zvok: Ivana Kočevar