V petek, 25. 9. 2020, so se učenci z avtobusom odpeljali v Naravni rezervat Škocjanski zatok. Spoznali so novo življenjsko okolje (mokrišče), v katerem živi veliko živali in rastlin.

Z vodičkama NR Škocjanski zatok so se odpravili po krožni učni poti (dolgi 2,2 km) okoli mokrišča. Učenci so opazovali polslano mokrišče, ki nudi življenjski prostor različnim živalim. Videli so kamarške konje, podolsko govedo (boškarine), slišali žabo debeloglavko, ptico svilnico, videli male bele čaplje, ribjega orla, nutrijo in gnezdo sršenov. Ob učni poti so spoznavali rastlinje: glog ali medvedove hruške, črni hrast, črni trn, navadni trs, tamarišo in vonjali lovor.

Učencem je bila zanimiva tudi osrednja opazovalnica – stolp, od koder je čudoviti razgled po celotnem območju naravnega rezervata. Iz kletnih prostorov so lahko pogledali tudi v podvodni svet sladkovodnega močvirja.

Učenci bi še ostali in opazovali, zato so jih vodičke povabile, da se vrnejo v zatok še kdaj sami, s svojimi domačimi. Aktiv PŠ Lokev

dav
dav