Letošnje šolsko leto je bilo nekaj posebnega. Polno sprememb in presenečenj, ki jih je prinesla »korona«. Po daljšem šolanju na daljavo je bilo potrebno na hitro razmisliti, kakšen bo letošnji zaključek devetošolcev. Vsekakor ni bilo enostavno, saj je bilo potrebno upoštevati priporočila ministrstva in NIJZ-ja. Šola je skupaj z Organizacijskim odborom staršev devetošolcev oblikovala zelo pester program.

Letošnja valeta je potekala 12. junija s pričetkom ob 15.30 uri  V šoli so se zbrali samo devetošolci. Na skupnem uvodu jih je  v jedilnici še zadnjič pozdravila ravnateljica. V sklopu uvodnega pozdrava je potekala tudi podelitev priznanj najboljšim devetošolcem.  Pohvale učiteljskega zbora so prejeli Sara Lazarevski, Ruj Kocjan in Nejc Ozbič. Nagrado učiteljskega zbora sta prejeli Vita Kompare in Eva Bonifacio.

Sledilo je slovo devetošolcev od svojih razrednikov, ki je potekalo v učilnicah. Poleg podelitve spričeval je potekal tudi krajši program. Učenci so svojim razrednikom napisali in zapeli pesem. Tudi razredniki so  podali marsikatero zanimivo misel ali verz ob zaključku devetletnega šolanja.

Zaključni del valete se je letos odvijal  v parku, kjer so se devetošolcem pridružili tudi njihovi starši in učitelji. V krajšem kulturnem programu je vse prisotne pozdravila ravnateljica. Devetošolci so simbolično predali ključ osmošolcem, ki bodo v naslednjem šolskem letu prevzeli njihov položaj. V krajšem kvizu so morali dokazati predvsem dobro poznavanje šole. Za slovesen zaključek programa so valetanti zapeli generacijsko pesem. Sledila je zakuska in prijetno druženje ob glasbi, v organizaciji odbora staršev devetošolcev. Starši so otroke presenetili tudi s torto in potujočo sladoledarno. Čudoviti  ambient parka in izjemoma lepo vreme sta poskrbela za zelo prijetno vzdušje.

Za izvedbo celotnega programa se zahvaljujemo vodstvu šole, razrednikom, mentorju šolske skupnosti, ter ostalim delavcem šole.  Za pridobitev donatorskih sredstev in organizacijo neuradnega dela se je celo šolsko leto trudil organizacijski odbor staršev devetošolcev. V imenu staršev in učencev ter delavcev šole se zahvaljujemo naslednjim donatorjem:

Mitol d.o.o., Kamen Ražem d.o.o., Silvacommerce d.o.o., DKMK prevozi d.o.o., KIMARO Martina Kitanović s.p., KSP d.d. Sežana, RIKI-IKI d.o.o., Lana d.o.o., Stal Mar d.o.o., Savi Guerrino d.o.o., GD Logar d.o.o., AVTOPREVOZNIŠTVO TROBEC Simon Trobec s.p., Elektro Primorska d.d., Plesna šola Miha Perat s.p., Agropreskrba d.o.o., Fructal d.o.o., Casino in hotel Safir, ENERDIM Jure Pipan s.p., Vinarstvo Tavčar Križ, GP Gostinstvo d.o.o., Kukaj d.o.o., Slaščičarna Tortica Kristina Prelec s.p., Kamnoseštvo Svetina Aleksander s.p., KLIK Maja Čebulec s.p., Kmetija Žerjal, Cvetličarna Erika Kljun Peric Erika s.p., Vinakras z.o.o., Diskont Polavček Sežana.

 

Mentor Skupnosti učencev šole: Danilo Ravbar