Spoštovani starši,

predvideno je postopno sproščanje ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 ter odpravljanje omejitev na področju vzgoje in izobraževanja. Sklep ministrice bo določal, da se vzgojno-izobraževalno delo od predvidoma 18. 5. 2020 za učence 1., 2. in 3. razreda izvaja v prostorih šole, od 25. 5. 2020 dalje pa tudi za vse učence 9. razreda in za učence od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja. Za slednje se bodo izvajali dopolnilni pouk ter individualna in skupinska pomoč.

V šolo se lahko vračajo le zdravi učenci. V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) mora šola obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo (kliknite za prenos dokumenta), s katero starši potrdijo, da je otrok zdrav. Izjavo boste prejeli po pošti na vaš domači naslov in jo bo prinesel otrok v šolo v ponedeljek, 18. 5. 2020 (prvi šolski dan v šoli).

 

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je pripravil seznam zdravstvenih omejitev za otroke v času sproščanja ukrepov glede epidemije SARS – 2 – CoV. Naprošamo vas, da se z vsebino dokumenta (klik) seznanite. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, NIJZ otroku odsvetuje vrnitev v šolo. Starši se posvetujte z izbranim zdravnikom – specialistom pediatrije oziroma izbranim osebnim zdravnikom- specialistom splošne oziroma družinske medicine.

 

Tekom današnjega dne boste od vaše razredničarke prejeli vprašalnik, ki nam bo pomagal pri načrtovanju organizacije delovanja šole v prihodnjih tednih.

 

Skupaj bomo zmogli!

Lepo vas pozdravljamo,

 

vodstvo šole