Dr. Ranka Rajovića smo na naši šoli gostili že dvakrat, tako da nam je dobro poznan. Je nevrofiziolog, avtor sistema učenja NTC, ki v pedagogiko uvaja nova dejstva o možganih, o tem, kako pomembno je za otroka gibanje.

 

Primarna vloga NTC programa je uporaba novih odkritij na področju nevroznanosti v učilnicah in v vsakdanjem življenju. Igra kot notranja potreba otrok je ključni faktor NTC programa. Program NTC učenja sestavljajo različne igre za otroke, ki temeljijo na spoznanjih o razvoju in delovanju možganov in ki po izsledkih različnih raziskav še posebno dobro vplivajo na nastajanje in utrjevanje možganskih povezav v času najintenzivnejšega razvoja, od rojstva do približno desetega leta starosti. Igra kot notranja potreba otrok je ključni faktor NTC programa.

Dr. Rajović in njegova ekipa  v teh časih hišne izolacije nudijo možnost sodelovanja na daljavo v projektu »Čas za NTC«. Projekt bo potekal na njihovi FB strani, namenjen je tako staršem kot otrokom.

Vse načrtovane igre bo mogoče opravljati doma. So stimulativne za otroke, razvijajo ustvarjalnost, koncentarcijo, kreativnost.

 

Projekt se bo odvijal na NTC Slovenija FB strani: https://www.facebook.com/ntcslovenija.

 

Več o projektu si lahko preberete na: https://www.ntcslovenija.com/cas-za-ntc/.

 

Delavnice so najbolj primerne za otroke med 5. in 12. letom.

Prične se že jutri, v soboto, 28. 3. 2020.

Otroci in starši vabljeni k sodelovanju!

 

Prijetno kreativno »igro« vsem udeležencem in lep pozdrav,

Karmen Tavčar, šolska pedagoginja