Četrtek, 13. februarja, so učenci podaljšanega bivanja pričakali s prav posebno vnemo, saj so se preizkusili v čisto pravem kvizu. V okviru slovenskega kulturnega praznika je na naši šoli potekalo več zanimivih aktivnosti, zato smo tudi učitelji podaljšanega bivanja naš kviz obarvali z vprašanji o delu in življenju našega največjega pesnika Franceta Prešerna. 

Učenci so tekmovali v štirih starostno mešanih skupinah. Vsako skupino je sestavljal po en predstavnik iz vsakega oddelka. Prav vsi so bili odlično pripravljeni, saj so bile skupine skoraj do konca izenačene. Prireditev je spretno povezovala učenka iz 3.b razreda Ameja Rener Vidergar. Občinstvo, ki je ves čas pridno navijalo, je med premori sodelovalo na različne načine. Učenci 1.b razreda so nam zapeli pesmico, učiteljica Ajda Božeglav je učence animirala s plesom, učenci iz 4.d razreda pa so pesem o Francetu Prešernu kar odrapali. Po končanem kvizu smo vsi skupaj glasno zapeli še Zdravljico. 

Vsem tekmovalcem čestitamo za izkazano znanje in pogum, posebna pohvala pa gre zmagovalni ekipi, ki so jo sestavljali učenci iz oddelkov.   

Besedilo: Andreja Husu
Fotografije: Mojca Hrib in Ljubica Benčič