V četrtek, 14. 11. 2019, so imeli učenci osmih razredov tehniški dan. Izdelovali so različne izdelke iz žice, blaga in lesa. Pa tudi iz gospodinjske učilnici je dišalo po božičnih piškotih.

V učilnici tehnike so učenci izdelovali gnezdilnice in ptičje hišice iz lesa. Prisotni so bili tudi gostje šole, in sicer učenci in učitelji iz tujine, saj je potekala mednarodna izmenjava v okviru Erazmus+. Na šoli so gostili učence in učitelje iz Romunije, Grčije, Španije in Turčije.

Po kratkem zanimivem predavanju o pticah in pomenu izdelave tovrstnih izdelkov je sledilo sestavljanje, zabijanje žebljev in brušenje lesa. Učenci so bili nad svojimi izdelki navdušeni in si želijo še več podobnih dni. Izdelane gnezdilnice in hišice bodo na voljo obiskovalcem dobrodelnega božičnega sejma, ki se bo odvijal 10. 12. 2019 v prostorih šole. Ves denar pridobljen s prostovoljnimi prispevki bo namenjen za šolski sklad.

Pri izdelavi lesenih izdelkov so pomagali Tomaž Zorman, Darja Ivančič in Alenka Hrib. Vsem se iskreno zahvaljujemo. Prav tako se zahvaljujemo Parku Škocjanske jame za ves doniran material.

Tadeja Bogdan