Igraj se z mano – prireditev OPB

 

Na šoli gostuje mednarodna potujoča likovna razstava z naslovom – Igraj se z mano, na kateri je sodelovalo več kot 350 vrtcev, šol in specializiranih ustanov s preko 6000 likovnimi deli na papirju v najrazličnejših tehnikah. Tudi iz naše šole je bilo za otvoritveno razstavo v Koroški galeriji likovnih umetnosti izbrano delo Erika Jakofčiča iz 1. d.  Na vhodu v prvo triado, pa na isto temo razstavljajo svoja dela učenci podaljšanega bivanja iz prvega razreda naše šole.

Ob otvoritvi razstave Igraj se z mano je 25. 4. 2019 v šoli potekala prireditev, na kateri so sodelovali učenci 1. a, c, d in e; 2. a, b, c in d; 4 c in d ter otroški pevski zbor od 1. do 5. razreda.  Mentorji so bili učitelji podaljšanega bivanja Maja Mržek, Ljubica Benčič, Daša Plut Perhavec, Danilo Badovinac, Vesna Sovdat, Ivana Kočevar, Petra Mislej in zborovodja Uroš Cej, koordinatorka prireditve pa je bila učiteljica Tadeja Bogdan.

Otroški pevski zbor prvega razreda, pod vodstvom zborovodje Uroša Ceja, je zbrano publiko pozdravil z venčkom pomladnih pesmi in pesmijo Iz zemlje je pokukala drobna vijolica. Na odru so se jim pridružili še pevci otroškega pevskega zbora od 2. do 5. razreda s pesmicami: Moja mamica, Jaz pa grem na zeleno travco, Potepuh, Pika Nogavička in V dolini prijetni. Prireditev sta povezovali učenki Aurora Lozej Konjc in Gloria Bucci, vezni tekst je napisala učiteljica Marija Štekar Košuta.

Nato je ravnateljica Jadranka Mihalič pozdravila navzoče goste, še posebej prijazne besede je namenila gostjam, upokojenkam iz Doma upokojencev Sežana, predstavila namen druženja in zaželela prijetno počutje ob spremljanju nastopov učencev.

Učenci od 1. do 4. razreda so predstavili različne točke od plesa, recitiranja, petja do igranja na inštrumente. Za popestritev programa pa so zapele tudi gostje iz pevskega zbora Doma upokojencev Sežana.

Prireditev se je zaključila s pesmico Mavrica, ki lepo povzema zaključne misli prireditve: Mavrica nas kot pisan lok obdaja, a je v resnici odsev naših želja, pričakovanj in upanj. Želimo si ljubezni, pričakujemo, da nas drugi sprejemajo takšne, kot smo, in upamo, da bomo skupaj gradili boljši svet.

V četrtek, 8. 5. 2019, pa smo v dopoldanskem času prireditev ponovili še za učence od 1. do 3. razreda. Nastopajoči so s pesmijo in plesom pričarali veselo in radostno vzdušje za vso otroško publiko.

Za aktiv OPB Ivana Kočevar in Daša Plut Perhavec

 

 

dav

Za aktiv OPB Ivana Kočevar in Daša Plut Perhavec

Foto: Zoran Pejić in Ljubica Benčič