Na naši šoli smo imeli zanimiv obisk. Obiskala sta nas tehnik in mentor RogLaba Tomo Per in umetnik Andrej Štular, ki ustvarja na področju ilustracije in stripa, slikarstva, kiparstva, fotografije, filma ter oblikovanja lutk in scenografije.

Tomo je s svojim laserskim rezalnikom navdušil učence in jim predstavil osnove uporabe rezalnika, ki lahko reže, gravira v papir, les in plastične mase.

Odličen pa je bil tudi Andrej, ob katerem so učenci spoznali osnove senčnega gledališča. Učenci so izdelali skice za lutke, s pomočjo laserskega rezalnika so izrezali dele lutk, jih sestavili v gibljive like, ki so jim dodali vodila, da so se lutke lahko premikale. Lutke so preizkusili na platnu in jih so ob koncu delavnice odnesli domov.

Naj povemo, da je RogLab je ustvarjalno vozlišče, ki od leta 2012 deluje v okviru Muzeja in galerij mesta Ljubljane. RogLab je prvi javni izdelovalni laboratorij v Sloveniji, ki ustvarjalcem vseh starosti omogoča dostop do produkcijskih orodij ter spodbuja inovativno rabo izdelovalnih tehnologij. Leta 2018 je prejel prestižno nagrado za inovativnost Eurocities Innovation award. Več o RogLabu in Fabboxu si lahko preberete na http://roglab.si/sl/o_roglabu

sdr
dav
sdr
mde
mde
dav
mde
mde
bst
dav
dav
mde
mde
mde
dav
dav
dig
dig
sdr
dav