V petek  22.3. 2019 se je petnajst predstavnikov naše šole udeležilo medobčinskega otroškega parlamenta, ki je bil v prostorih OŠ Divača.  Organizator je bila OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača skupaj  z medobčinskim društvom prijateljev mladine Sežana. Ne njem so sodelovale še osnovna šola iz Sežane, Hrpelj, Dutovelj in Komna.

 

Organizatorji so se predstavili s krajšim kulturnim programom, parlamentarce so pozdravili predstavniki občine Divača in MDPM Sežana ter  ravnateljica šole.  Najprej so predstavniki šol predstavili sklepe svojih šolskih parlamentov. Sledijo je delo v šestih delovnih skupinah, kjer so se v okviru letošnje teme (Šolstvo in šolski sistem) ukvarjali z naslednjimi podtemami: Priprava čarobnega napoja za boljšo šolo, Polet s časovno kapsulo v prihodnost, Učenje za življenje, Sodobna šola, Jaz in ti, V živo ali z zaslonom ?

Nekaj njihovih ugotovitev: želijo si več praktičnega pouka, več dela s tablicami in računalniki. Šolske ure naj bi bile krajše in radi bi več pouka v naravi. Med učenjem bi  poslušali glasbo. Želijo si učenje plesa med urami športa,  izmenjave učencev med šolami, manj ocen in spraševanja. Zavedajo se da je premalo neposrednega druženja med njimi in preveč elektronike…

 

V zaključnem delu so predstavili svoje delo po skupinah, sledila je vmesna razprava in oblikovanje sklepov medobčinskega otroškega parlamenta.

 

 

 

Mentor SUŠ: Danilo Ravbar

dav
sdr