V podaljšanjem bivanju smo bili decembra v nestrpnem pričakovanju praznikov.

V veseli december smo vstopili z dobrodelno akcijo. Tudi letos smo za Rdeči križ pripravili novoletne voščilnice za starejše občane. Ker nam je to že dobro ogrelo prste smo nadaljevali z izdelavo okraskov za novoletni jelki in vhod v prvo triado. V tem predprazničnem času so nas nato pod lepo okrašeno jelko na nižji stopnji pričakala tudi darila.

Ker zna biti čakanje na novoletne počitnice zelo napeto in temačni dnevi počasi minevajo, smo naše popoldneve zadnji teden pred prazniki preživeli malo drugače. V teh veselih uricah smo se podaljšanci namreč radi skupaj podružili.

Ta predpraznični teden smo začeli z izmenjevalnico igrač. V ponedeljek in torek so učenci v šolo prinesli svoje igrače, ki so jih bili pripravljeni zamenjati za igrače ostalih učencev. Medgeneracijska zamenjava je bila dogodivščina. Z velikim zanimanjem so si učenci igrače ogledovali, jih preučevali in se dogovarjali za izmenjavo. To so bile kupčije!

Snega pa nismo in nismo mogli priklicati, zato smo se odločili, da ga bomo pričarali kar na platnu. V malem večnamenskem prostoru smo se zbrali vsi oddelki in si ogledali otroški film o zimi.

Da bi naš teden zaključili v pravem predprazničnem vzdušju, smo v četrtek skupaj zapeli in zaplesali. Zapeli smo vsi skupaj, po razredih, najbolj pogumni pa tudi sami. Ker pa smo zelo poskočni, smo se zavrteli in zaplesali v ritmu različnih novoletnih in drugih melodij.

Da pa zaključek bil je pravi žur, poskrbel je naš učitelj Blaž, ki nas s kitaro je razvnel, da zapeli smo v en glas. Hura za Blaža!

video 1

video 2

Za aktiv OPB Maja Mržek in Ivana Kočevar

Foto: Ljubica Benčič