Letos smo učenci naše skupine pri slovenščini sodelovali v projektu zavoda Nomed “Mladi razmišljajo o zeleni prihodnosti”. Napisati smo morali članek o divjih odlagališčih v našem okolišu.

Najprej smo se razdelili v skupine in pisali na temo odlagališč. Naša skupina je bila tako izbrana, da je napisala najboljši članek, ki so ga objavili v Primorskih novicah in Kraškem obzorniku.

Radio Koper je nato enega od nas povabil na pogovor in tja sem odšla jaz. V Koper sem se odpravila v četrtek, 13. 12. 2018, ob 9.30, po radiu pa se je intervju v živo predvajal ob 11.00. Tam sta bila še dva učenca iz druge šole. Najprej so nam razložili, kako bo pogovor potekal in kaj bomo povedali. Na začetku smo se predstavili in povedali, iz katere šole smo. Pogovarjali smo se o vsebini članka in vsakemu so postavil eno vprašanje, na katerega smo morali odgovoriti. Mene so vprašali, s kakšnimi problemi smo se soočali pri pisanju. Odgovorila sem, da na začetku nismo vedeli, kako sestaviti vprašanja, ki smo jih potem postavljali občanom in da smo se med seboj zelo težko časovno uskladili, da smo potem članek tudi sestavili. Na koncu smo se zahvalili za povabilo in poslovili. To je bila zame zelo lepa in nova izkušnja, ki je ne bom nikoli pozabila.

Taja Volk