V okviru mednarodnega simpozija za ravnatelje, ki ga je organizirala založba Rokus Klett d.o.o., se je Osnovna šola Srečka Kosovela Sežana predstavila  s projektom Erasmus+.
Simpozij z naslovom »Evropski razpisi- kje jih najti, kako dobiti« je potekal v Ljubljani 30. 11. 2018. Udeležili so se ga predstavniki osmih držav, in sicer Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Kosova, Makedonije, Srbije in Slovenije.

Sežanska šola se je na simpoziju predstavila s projektom Learning through landscapes, ki na šoli poteka že drugo leto.  Udeleženci, med katerimi so bili večinoma ravnatelji šol, so pokazali veliko zanimanje za aktivnosti, ki v okviru projektov potekajo. Na nekaterih šolah se  mednarodnih aktivnosti šele lotevajo, zato so izrazili željo po povezovanju in vključevanju v skupne projekte v prihodnosti.

V okviru simpozija je bila organizirana tudi tržnica mednarodnih projektov, med katerimi so bili večinoma predstavljeni srednješolski projekti, le nekaj je bilo osnovnošolskih. Poleg promocijskega gradiva so bili na ogled postavljeni izdelki , ki so rezultat aktivnosti šol, ki v mednarodnih projektih sodelujejo.  Tržnica je bila tudi pravo mesto za povezovanje,  izmenjavo dobrih praks, izkušenj in  kontaktov.