V Sloveniji smo v tednu od 11. do 17. novembra 2024 prvič obeležili Teden slovenske hrane, ki spodbuja k ponovnemu odkrivanju bogate tradicije domačih jedi ter koristi lokalno pridelane hrane.

Pomembna aktivnost tega tedna je bil tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk pod sloganom »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk, ki so ga v petek, 15. novembra 2024 obeležili tudi na podružnici Lokev.

Učence sta na ta dan obiskala čebelar Slavko in čebelarka Mira iz Prelož, ki sta predstavila delo čebelarja in pokazala pripomočke za čebelarjenje. Po zajtrku so skupaj pekli medenjake. Gospa Mira je pripravila testo, učenci so oblikovali kroglice in jih dajali na pekač. Nato so jih samo še dali v pečico in spekli. Dobili so okusne medenjake, ki so jih učenci takoj pojedli za malico.

Sledila je delavnica izdelovanja »medenjakov« iz papirja, s katerimi so okrasili šolski hodnik.