Letos smo podaljšano bivanje zaključili v duhu olimpijskih iger. V parku smo pripravili svečano otvoritev, ki so ga popestrile plesalke. Nato so se učenci razporedili v pet skupin v barvah olimpijskih krogov.

Pomerili so se v različnih disciplinah. Na prvi postaji je bila pomembno umirjenost in natančnost, saj so morali učenci z lončkom na loparju nositi vodo v plastenko. Druga postaja je bila sodelovalna. Učenci so se morali kot atomčki združiti v različno velike skupine na različne načine. Na tretji postaji je prišla v ospredje hitrost in eksplozivnost. Tisti, ki je ostal v sredinskem obroču, je ostal brez mesta in se zamenjal z drugim učencem. Na četrti postaji so učenci lovili ravnotežje s knjigo na glavi. Sprehoditi so se morali do naslednjega učenca, kjer so mu knjigo predali. Zaključili pa smo s poligonom. To je bila peta postaja.

Tik pred koncem nam je malo ponagajalo vreme. Dež nas je pregnalo v jedilnico. Tam smo zaključili igre z olimpijskim sloganom „Važno je sodelovati, ne zmagati“. Vsak učenec je za sodelovanje prejel tudi prav posebno olimpijsko medaljo.