V petek, 26. 4. 2024, smo se z mladinskim pevskim zborom OŠ Sežana, ki deluje pod mentorstvom Uroša Ceja ter z otroško folklorno skupino OŠ Srečka Kosovela Sežana, ki deluje pod mentorstvom Veronike Norčič, udeležili promocijskega dogodka Kras se predstavlja, ki je potekal v nakupovalnem centru Südpark v Celovcu.

Mladinski pevski zbor je odlično in prepričljivo zapel sedem pesmi. Ob klavirju jih je spremljal njihov učitelj Uroš Cej, ki je pripravil tudi priredbe za vse pesmi.

Folklorna skupina se je predstavila s folklornim spletom “Od zrna do kruha”. Splet je bil prepleten z ljudskimi plesi s Krasa: špaspolka, kmečki valček, deklica podaj roko in špicpolka ter z otroško ljudsko igro “Ali je kruh že pečen?”. Obenem so dekleta predstavila tudi oblačilno kulturo iz začetka dvajsetega stoletja, saj so bila oblečena v kmečka oblačila iz tega obdobja. V folklorni skupini sodeluje osem deklet od 4. do 7. razreda.

Za vse udeleženke je bil izlet v Celovec ter sam nastop veliko doživetje in velika vzpodbuda za nadaljnje sodelovanje tako v pevskem zboru kot v otroški folklorni skupini.

Šola je sodelovala tudi pri likovni dobrodelni akciji ob omenjenem dogodku. Skupaj še s tremi šolami iz Slovenije in zamejstva smo ustvaril tri slike, ki so se prodale na dobrodelni dražbi.

 V programu so sodelovali še OŠ Dutovlje in tri slovenske šole z avstrijske Koroške. Veronika Norčič, Uroš Cej, Alen Kofol