V začetku šolskega leta smo učiteljice 4. razredov prejele vabilo Kosovelove knjižnice za sodelovanje v programu »Povabimo besedo 2020«. V ta program so vključeni vsi člani in članice Društva slovenskih pisateljev. Namen tega programa je, da bralci spoznajo določenega avtorja, njegova dela in njegove ustvarjalne postopke. Ker se nam je zdelo, da bomo tako otrokom popestrile vsakdanje učenje pri pouku, smo se odločile za sodelovanje. Knjižničarka Marja Filipčič Mulič nas je obvestila, da bomo letos pobližje spoznali pisateljico Majdo Koren. Z veseljem smo pričele zbirati njene knjige ter se pripravljati na njeno srečanje z učenci, ki naj bi bilo 23.11.2020. Vse načrte nam je prekrižalo zaprtje šole zaradi epidemije Covid-19. Vendar smo se tudi v novo nastali situaciji znašli. Njene zgodbe smo prebirali na daljavo, se o njih pogovarjali in tudi likovno ustvarjali na temo prebranih zgodb. Z učenci smo oblikovali vprašanja, ki bi jih zastavili pisateljici, če bi nas obiskala.

Knjižničarka Marja Filipčič Mulič je naša vprašanja posredovala Majdi Koren. Pisateljica je za nas pripravila simpatičen posnetek, v katerem je odgovorila na naša vprašanja. V posnetek je vključila tudi nagradno vprašanje, na katerega so učenci odgovorili po njeni elektronski pošti. Najhitrejši med njimi so prejeli majhno nagrado pisateljice Majde Koren, ki jih je čakala v Kosovelovi knjižnici. Če so nagrado želeli prevzeti v knjižnici, so morali povedati skrito geslo. Učenci so na koncu napisali njihova mnenja o posnetku, ki so si ga ogledali:

Zelo mi je bilo smešno, ko je pokazala fičkota. Knjigo Kapo in Bunda sem prebral. Ta knjiga je tudi pisateljici najljubša. Slike z njenih potovanj so me navdušile.

Aleks 

Zanimivo mi je, da eno malo knjigo piše pol leta in ker je učiteljica, tudi v šoli dobi ideje za pisanje.

Enei

Pisateljica veliko gostuje po svetu. S seboj vedno nosi lutko in fotografira ljudi.

Evelyn

Pisatelji med seboj ne tekmujejo, kdo napiše več knjig, zato jih pisateljica ne šteje.

Maja

Majda Koren  je njeno pravo ime, saj ona nima psevdonima. Njene knjige pa so Zgodbe o zajcu Zlatku, Eva in kozel, Skuhaj mi pravljico… rada poslušam, kako pisatelji dobijo idejo za knjigo.

Zala

Pisateljica in učiteljica Majda Koren se je s posnetkom zelo potrudila. In mislim, da bi bilo tudi njej bolj všeč srečanje v živo kot po spletu. Čestitam ji za nagrade, ki jih je že prejela.

Anahi

V posnetku od Majde Koren mi je bilo všeč, ko je kupila kakšne majhne okraske na primer rožico ali ptička, ko je povedala, da je dobila nagrado za knjigo in ko je zastavila nagradno vprašanje, kjer smo morali ugotoviti, kateri avto je na sliki.

Isabel

V posnetku Majde Koren mi je najbolj všeč bilo to, da mi je odpisala pisateljica Majda Koren, da sem prejel nagrado. Všeč mi je bilo, da mi je odgovorila na moje vprašanje. In všeč mi je bil njen način govorjenja.

Patrik

Sem vesela, da se je potrudila in odgovorila na vsa naša zastavljena vprašanja.

Maruša

Vesel sem bil, ko sem prejel nalepke in kartico s pozdravi pisateljice.

Luka

Njena dela so nam bila zelo všeč, zato jih bomo zagotovo še prebirali v tem šolskem letu. In upamo, da bomo pisateljico Majdo Koren imeli priložnost videti tudi v živo, mogoče na eni izmed podelitev bralne značke na naši šoli.

                                                                                    Za aktiv 4. razreda

                                                                                    Veronika Norčič