Spoštovani starši,

želimo vas obvestiti o poteku dela na daljavo za učence od 6. – 9. razreda v naslednjem tednu.

Organizacija dela bo nekoliko drugačna kot v pomladnem času, ko je vladalo stanje epidemije in smo bili vsi primorani biti doma.

Predvidevamo, da bo tokrat kar precej učencev v dopoldanskem času samih doma, zato želimo s sprejetim urnikom pripomoči, da boste tudi vi kot starši, razbremenjeni v skrbi za preživeti čas, ko bi otrok ‘moral’ biti v šoli.  

Zato smo se odločili, da v naslednjem tednu izvajamo pouk na daljavo v dopoldanskem času po urniku, z nekaj ‘prilagoditvami’.

POTEK DELA

Pouk – delo na daljavo pričenja za vse učence in učitelje ob 8.00 zjutraj v spletni učilnici easistenta. Opozorite svoje otroke, da so TOČNI in se v spletno učilnico prijavijo ob 8. 00 zjutraj.

Učitelji bodo beležili neodzivnost/zamujanje učenca.

Učenci sledijo navodilom učitelja, ki jih dobijo v spletni učilnici.

Delo/urnik bo potekalo na način, da bo vsaka šolska ura začenjala ob polni uri :

1. ura 8.00 – 8.30, vmes odmor 30 min

2. ura 9.00 – 9.30, vmes odmor 30 min

3. ura 10.00 – 10-.30, vmes odmor 30 min

4. ura 11.00 – 11.30, vmes odmor 30 min

5. ura 12.00 – 12.30, vmes odmor 30 min

TEHNIČNE TEŽAVE

V tem primeru naj učenec poišče drugo komunikacijsko pot, po kateri bo učitelju sporočil svojo težavo (telefon, mail…) – oziroma uporabi kontakte, ki so navedeni v včerajšnjem sporočilu.

Bistveno je, da so učenci odzivni in aktivni v sodelovanju, reševanju težav ter, da pokažejo odgovoren odnos do šolskega dela.

ORGANIZACIJSKE TEŽAVE DOMA

V kolikor imate v dopoldanskem času doma več otrok, ki bi morali biti prisotni v spletni učilnici in razpolagate samo z enim računalnikom, se otroka lahko izmenično prijavita (15 min –  15 min), uporaba pametnega telefona, dodatna naprava ali pot –  važno, da najdejo možnost in se zavedajo, da je njihova dolžnost povezati se z učiteljem in slediti njegovim navodilom.

V kolikor imate več otrok, se z njimi dogovorite, kateri prostor, mizo, itd… bo kdo uporabljal … pogovorite se, organizirajte jim delo doma tako, da bodo vedeli kakšna so domača pravila v dopoldanskem času.

Povejte otroku, pogovorite se z njim, poudarite, kaj je njegova naloga –

sodelovati v spletni učilnici, imeti stik z učiteljem, spoštovati točnost in navodila,

spoštovati red, ki ga boste skupaj z vašim otrokom določili za dopoldanski čas.

Dragi starši, zavedamo se, da ni enostavno. Trudimo se, da bi vam v danih razmerah bili čim boljša podpora in opora pri realiziranju nalog, ki nam jih trenutne razmere izvajanja pouka, nalagajo.

Želimo, da bi potekalo delo s čim manj težavami.

Radi bi vas obvestili tudi, da bo v naslednjem tednu in seveda tudi v času jesenskih počitnic (od 26.10.-2.11.2020) za vse učence odpovedana malica in kosilo v šoli.

Srečno in vse dobro želimo vam in vašim/našim otrokom !

                                                                                                                                                                                                         učiteljski kolektiv