SREČKOVA USTVARJALNICA (kliknite!)

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________________________________________________

 

31. 3. 2020

Vabimo na webinar za starše: Uspešno premagovanje izzivov učenja na domu

April – mesec, ko praznujejo knjige

30.3. 2020

Malo za šalo, malo zares

 


27.3. 2020

 

 

 

 

 

 

25.3. 2020

Povabilo k branju

 

25.3. 2020
Danes praznujemo materinski dan …

V teh časih opravljate mame še posebej dragoceno poslanstvo in hvaležni smo vam, da poleg vseh drugih skrbi, ki jih imate, bogatite tudi naše vzajemno delo na daljavo. ..  želimo vam miren, vesel in spodbuden dan 😀

Seveda gre naša zahvala tudi vsem očetom in skrbnikom, ki budno spremljate in spodbujate svoje otroke v tem našem skupnem izzivu.

 

 

 

 

 

 

 

20.3.2020:
Delo na daljavo teče z vso vnemo. Starši, rešite anketo na oglasni deski v e asistentu in nam sporočite povratno informacijo, kako doživljate pouk na daljavo v vaši družini.

Prilagamo še simpatične izjave učencev 4. d razreda, kako se imajo v teh časih doma:

 “Pozdravljeni! Imam se zelo lepo igramo družabne igre,berem,opazujem lipo… Pogrešam vas sošolce in sošolke Lep pozdrav A.”

 

“Lepo se imam doma ampak pogrešam šolo. Delam naloge in se crtam z mlajšimi sestricami. Najbolj pogrešam vas. Lep pozdrav M. ”

 

 “Najbolj pogrešam sošolce, ker se nimam s kom igrat. Zelo mi je dolg čas. Lep pozdrav iz Dobravelj.”

 

“Dober večer. Kako ste pa vi? Nas je težko učiti na daljavo? Doma je lepo, vendar pogrešam vas in sošolce/ke. Šolo pa ne prav. :) S sestro Žano se pa res včasih malo skregava. Upam,da se tudi vi zabavate kot jaz? V sredo sem naredil skoraj vse za šolo in zdaj imam več prostega časa. S očetom sva naredila lok in sulico, danes pa sem ob 9h že sadil krompir. LP A.”

 

“Dopoldne delam za šolo,po kosilu gremo na sprehod z psom. Zelo vas pogrešam :-).Komaj čakam,da se spet vidimo. S starši se imam lepo in vsi smo zdravi. Vsi vas pozdravljamo. Zabaven mi je ta način šolanja.”

 

 Pozdravljeni
Prve dni mi je bilo zanimivo, sedaj pa že pogrešam sošolce in tudi vas učiteljica. Pogrešam vaša zanimiva predavanja in naše zanimive pogovore v razredu. Pogrešam tudi košarko in vse tekme, ki so nam odpadle. Bojim se, da bi kdo zbolel, zato smo doma. Upam, da bo virus kmalu izginil.

Zanima me, ali je potrebno nalogo slikati in vam pošiljati, da boste pregledali.

Lep pozdrav, L.

 

 Dober dan draga učiteljica L. Doma se imam zelo lepo. Ponavadi grem z mamo na sprehod okoli Tabora ,potem na pokopališče prve svetovne vojne, nabirat šparglje. Doma veliko spim in igram igrice na računalniku. Včeraj sem pospravila svojo pisalno mizo, ker jo rabim za učenje mama pa jo je danes obrnila proti zidu ki je na njemu urnik,koledar,pesem in moje desetletje. Naredila sem skoraj vse naloge, ki ste nam napisali. Veliko se igram z lego kockami. Malo sem v skrbeh ker moja mama dela v Italiji v domu upokojencev kot medicinska sestra. Hvala bogu da je moja nona tukaj da me čuva in heca. Vsi vam želimo lep vikend. VAŠA L.

 

 Imam se lepo.Končno je mama uspela vzpostaviti eAsistent. Vse sem napisala,kar mi je povedala mama. Moram še nekaj narediti za šolo. Od kar smo doma sem 2x spekla kruh. Bila sem malo prehlajena,a sem uredu. S sestro in bratom se skregamo,skupaj igramo. Pogrešam prijatelje in vas.          M.

 

Imam se lepo. Pogrešam prijatelje in vas. Ta program je super.

 

 Doma se imam lepo, zabavam se sicer vem da to niso počitnice. Veliko pomagam staršem in noni. Pogrešam pa sošolce prijatelje in tudi vas. Želim priti v šolo ker doma se manj naučim kot pa v šoli.
Lepe pozdrave M.

 

Doma mi je lepo,se igram s starsi,Vsak dan si sestavim nekaj novega iz Lego kock.Pomagam mami pri hisnih opravilih.Sem sel na sprehod okoli Taborja,a najvec pogresam prijatelje in Vas uciteljica.Sem delal nalogo po urniku ki ste mi dala,zdaj sem pa vesel da vidim po racunalniku kako da delam nalogo.Lep pozdrav

 

Dobro mi je šolanje doma, ker lahko dolgo spim.Sestra mi nagaja in mi ukazuje.Najbolj pogrešam prijatelje in sošolce.Vsak dan gremo po kosilu v gozd na sprehod.

 

Imam se lepo
dopoldne delam za šolo
popoldne pomagam staršem pri opravilih
oče dela od doma
mama mora v službo, ker je medicinska sestra
kako se imate pa vi ?
lep pozdrav f.
#OSTANI DOMA#

18. MAREC 2020
Danes praznuje rojstni dan naš Srečko Kosovel.
Kako simbolično, na današnji dan začenjamo naša sreč(ko) – vanja na malo drugačen način.

 

Bori dehtijo, bori dehtijo,

njih vonj je zdrav in močan,

in kdor se vrne iz njih samote,

ta ni več bolan.

Zakaj v tej pokrajini kamniti

je vse lepo in prav,

biti, živeti, boriti se

in biti mlad in zdrav.

Bori, drugovi, dehteči, močni,

tihi drugovi kraške samote,

bodite pozdravljeni v moji samoti,

polni težke, otožne lepote!

S. Kosovel

 

SREČKO JE VEDEL, SREČKO JE SLUTIL, SREČKO JE UPAL…

UPAMO, VEMO, ŽELIMO TUDI MI. POSVETIMO TRENUTEK IN MISEL NA LEPO

PRIHODNOST, POJDIMO V BORE…SREČKO JE ZNAMI 

#pazimnase #vsebovredu

 

———————————————————————————

Seznam datotek in povezave:

  1. KAKO LAHKO STARŠI DAJO UČENCU DOSTOPNE PODATKE – VIDEO /   SLIKOVNI PRIKAZ
  2. NAVODILA za prijavo otroka v eA
  3. Prost, popolnoma brezplačni paket aplikacij za delo z vsemi vrstami “MS Office, t.j. Wordovih…” datotek
  4. Razna e-gradiva na spletu – povezave