2. april je rojstni dan danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena in hkrati mednarodni dan knjig za otroke.

Letošnjo poslanico ob 2. aprilu”Lakota po besedah” in plakat sta  pripravila slovenski pisatelj Peter Svetina in ilustrator Damijan Stepančič. Oba sta tudi nominiranca za Andersenovo nagrado 2020, najvišje mednarodno priznanje na področju mladinske književnosti.

Učenci, vabimo vas, da kljub omejeninm možnostim skupaj praznujemo. Knjig Petra Svetine in Damjana Stepančiča najbrž nimate na dosegu roke. Lahko pa, če ste prebrali dobro knjigo iz domače knjižnice, delite ideje s svojimi prijatelji, berete naglas mlajšim bratom ali setram, berete zase, berete staršem ali starši vam.

In če vam je zmanjkalo knjig v domači knjižnici, poglejte na splet, kjer Mladinska knjiga brezplačno ponuja e-knjige (kliknite na besedilo)

V branje priporočam:

  • 7 – 9. razred

e-knjigo Absolutno resnični dnevnik Indijanca s polovičnim delovnim časom

 

 

 

 

 

 

 

  • 4. – 6. razred

e-knjiga Babica Barabica

 

 

 

 

 

e-knjiga Pika Nogavička

 

 

 

 

 

 

 

1.- 3.  razred

e-knjiga Medved in klavir

 

 

 

 

 

 

 

 

Poslušanje Andersenovih pravljic:

Grdi raček

Kraljična na zrnu graha

Skratka, načinov za praznovanje je veliko, izberite zase najljubšega. Če ste v teh dneh že prebrali zanimivo knjigo, napišite svoje mnenje, ilustrirajte Andersenove pravljice. Vaše prispevke (mnenja in fotografije likovnih del) pošljite na elektronski naslov knjossezana@gmail.com, da jih bomo objavili.