V ponedeljek, 16.12.2019, smo na koncertu z božično-novoletnimi skladbami navdušili navzoče poslušalce. Sodelovali so otroški pevski zbor z učenci od 2. do 5. razreda matične šole, otroški pevski zbor podružnične šole, mladinski pevski zbor in veliko učencev instrumentalistov.

Najprej sta skupaj nastopila otroška pevska zbora. Njihovo ubrano petje so še dodatno popestrili Ajda Krašna in Neja Škorja na flavti in Rok Zadnik na trobenti.

Sledil je instrumentalni del, kjer so poslušalce razveselili Ema Šabić na klavirski harmoniki, Anton Seražin na diatonični harmoniki in Sara Čok na klavirju. Vmes je dve skladbi zaigral mali šolski orkester z obema flavtistkama, violinistkami (Lara Cigale, Ana Karabegovič Krt, Aiša Lozej, Tina Orel, Brina Štembergar in Eva Žigon Simčič) in violončelisti (Urban Antonič, Jaka Kariž in Evan Pečar).

Za tem je nastopil mladinski pevski zbor in zapel štiri pesmi, dve ob spremljavi šolskega orkestra. Sodelovala sta tudi trobentač Rok in pozavnist Jaka Bevčič.

V ponovnem instrumentalnem delu nam je najprej na harmoniki zaigrala Ema, sledil je kvartet harmonik (Metka Mateta, Ema Šabić, Nika Tavčar in učitelj Uroš Cej) in več kot dvesto let stara skladba Sveta noč, ki so jo skupaj s šolskim orkestrom dodatno obogatili še obe flavtistki, Hana Nada Legiša na francoskem rogu in Rok na trobenti.

Koncert smo zaključili z združenim otroškim in mladinskim pevskim zborom ter vsemi poslušalci in skupaj zapeli Belo snežinko, ob trobenti pa še Mehek sneg prši.

Program je povezovala Lana Žerjal Suhadolnik.

Hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da je koncert uspel.

 

Za KUD

Uroš Cej, učitelj glasbene umetnosti