Javni sklad republike Slovenije že vrsto let izvaja projekt Kulturna šola, s katerim v osnovnih šolah spodbuja ustvarjalnost otrok na različnih področjih umetniškega ustvarjanja.

V petek, 21. 9. 2018, je v Mariboru  potekala zaključna prireditev projekta. Med oseminštiridesetimi slovenskimi osnovnimi šolami, ki so izpolnile vse pogoje za naziv kulturna šola, je bila tudi naša osnovna šola, ki bo ta naziv nosila vse do leta 2023. Trije učenci smo se z ravnateljico, gospo Jadranko Mihalič in koordinatorico kulturnih dejavnosti na šoli, Sandro Furlan, udeležili zaključne prireditve.

Gostila nas je OŠ Franceta Prešerna v Mariboru, kjer so v dopoldanskem času za učence in učitelje mentorje pripravili številne delavnice z naslovom Od začetka in nazaj. Mi smo sodelovali v literarni delavnici, kjer smo preko starih zgodb spoznavali reko Dravo. Prisluhnili smo številnim pripovedkam in v domišljiji s splavom pluli po njej.

Zaključno prireditev na temo ljubezen, ki je potekala v SNG Maribor, so oblikovali učenci OŠ Franceta Prešerna. Slavnostni govornik  je bil predsednik države, gospod Borut Pahor, ki je tudi razglasil najbolj kulturno šolo leta 2018, osnovno šolo Mokronog.

Eva Miklavec, 9. a