OBJEMIMO SVET ŠE POČEZ OD JUŽNEGA DO SEVERNEGA POLA

Čestitamo vsem udeležencem za prehojeno pot! 😉👍

Prijetno presenečeni nad super odzivom vseh učencev, učiteljev, staršev, starih staršev in vseh ostalih udeležencev in nad številnimi pohvalami glede naše aktivnosti, sporočamo, da je prvi del poti uspešno in v rekordnem času prehojen.

A tu se naša pot še ne konča, naš cilj smo dopolnili in sicer tako, da objemimo naš svet še počez od Južnega do Severnega pola in prehodimo še 40.007 km. Od Antarktike, kjer je več tisoč metrov debel večni led in živijo cesarski pingvini, kiti in tjulnji pa do Arktike, kjer je led debel le 3 – 4 metre in na njem prebivajo Eskimi, ter severni medvedi in polarne lisice.

Še vedno velja, da med potjo opravite tudi kakšno fotografijo in jo posredujete učitelju športa ali razredničarki. Skupno prehojeno razdaljo spremljamo na šolski spletni strani. Aktivnost bomo obeležili 18. marca ob dnevu šole.

Želimo vam uspešno hojo in pošiljamo en lep športni pozdrav!

OBJEMIMO SVET S KORAKI 1

Na šoli smo pričeli s projektom »OBJEMIMO SVET S KORAKI«, s katero bi radi učence spodbudili h gibanju. Kot nam je vsem znano, se pri učenju na daljavo pojavlja velik problem – zmanjšana telesna aktivnost, zato smo se odločili popestriti vaš in naš vsakdan in vas pritegniti skupaj z nami na svež zrak in h gibanju. Naš cilj je skupaj prehoditi obseg sveta, ki znaša 40.075km. V aktivnost bodo vključeni vsi učenci in učitelji šole.

Priporočamo, da aktivnosti izvajate večkrat na teden. Držimo se skandinavske miselnosti, ki pravi, da: »Ni slabega vremena, so samo slaba obutev in oblačila«!  V današnjem času je ohranjanje stika z naravo še toliko bolj pomembno. Hoja pa je športna aktivnost, ki je dosegljiva vsakomur.

Predlagamo, da izberete različne poti, dolžino prehojene poti pa spremljate s pomočjo aplikacij na telefonu (npr. SportsTracker), pametne ure ali e-zemljevida. Za vpisovanje prehojene razdalje imate spodaj priloženo povezavo do skupne excelove tabele, ki bo samodejno seštevala km za celoten učiteljski kolektiv. Te bomo sešteli skupaj s prehojenimi kilometri učencev. 

Z aktivnostjo pričnemo v ponedeljek, 25. 01.2021 in zaključimo 8. marca. Skupno prehojeno razdaljo bomo spremljali na šolski spletni strani. Akcijo bomo obeležili 18. marca ob dnevu šole.

Naš projekt ‘Objemimo svet s koraki’ se je zdel zanimiv tudi RTVju. Prispevek iz Slovenske kronike: 
https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174753475?s=tv

Prispevek radio Kp: Povezava do prispevka
Prispevek v živo: Povezava do prispevka