Prireditev Pozdrav poletju so pripravili otroci iz vrtca Lokev in učenci PŠ Lokev v četrtek, 26. 5. 2022, v želji, da se ponovno družijo ter staršem in ostalim obiskovalcem zapojejo, zaplešejo in zaigrajo.

Osrednja nit njihove prireditve je bila POLETJE VE.

In kaj vse ve poletje?

Poletje ve, da so vrtčevski otroci ustvarjalni in radovedni. Otroci prvega starostnega obdobja so pripravili razstavo svojih izdelkov, katere so si starši lahko ogledali na panoju. Poletje ve, da imajo vrtčevski otroci radi mravljice, zato so otroci drugega starostnega obdobja zapeli in zaplesali o njih.

Poletje ve, da radi obiščejo planine, ker sončece sije in rožice cvetijo. Ljudsko pesem Na planincah sončece sije so zapeli skupaj otroci iz vrtca in šole.

Poletje ve, da radi pojejo. Pri pevskem zboru so se letos pod vodstvom učiteljice Dijane Čok naučil veliko novih pesmi in jih zapeli.

Poletje ve, da se učenci 1. in 2. razreda radi gibajo, zato so z gibi predstavil pesmico Jaz poskočim, ti počepneš.

Poletje ve, da se radi otroci igrajo z baloni. Učenci 3. razreda so se z njimi poigrali in povedali prisrčno pesmico o treh balončkih.

Poletje ve, da otroci radi plavajo, se igrajo v peskovniku, se potapljajo in tudi ližejo sladoled, a ne ravno vsakega. Učenci 3. razreda so zaigrali skeč o sladoledu.

Poletje ve, da  se otroci radi potepajo po Sloveniji. Učenke 5. razreda so se pri družbi in glasbi potepale po celi Sloveniji. Zapele in zaplesale so nekaj pesmi in plesov slovenskih pokrajin.

Poletje ve, da imajo otroci radi pravljice, da se radi prepustijo domišljiji, zato so na koncu zaigrali pravljico Pod medvedovim dežnikom.

Poletje tudi ve, da se konec junija šolska vrata zapre. Prireditev sta obiskala pomočnica ravnateljice vrtca ga. Marjeta Škrlj in predsednik KS Lokev Leo Ban. Pozdravila in pohvalila sta vse nastopajoče in povedla nekaj lepih misli za skorajšnji konec šolskega leta.

Na koncu so še zaplesali Srečo ujemi in trikrat zaklicali HURA poletju, ki prihaja.

Poletje ve, kaj je pšenica zlata.

Poletje ve, kje borovnice, jagode in maline zorijo.

Poletje ve, kje vrtnice rdeče dišijo.

Aktiv Pš Lokev

20-20

Slika 20 of 20