Navodila za uporabo AAI prijave

https://aai.arnes.si/

Na Osnovni šoli Srečka Kosovela smo vsem učencem omogočili Arnes AAI prijavo. To je brezplačna vrsta enotne prijave za izobraževalno in raziskovalno sfero v Sloveniji, ki omogoča uporabo enega uporabniškega imena za dostop do velikega števila različnih storitev (https://aai.arnes.si/storitve).

Veljavna je ves čas statusa učenca.

Za vzpostavitev ArnesAAI prijave smo uporabili podatke (ime, priimek, EMŠO, naslov). Uporaba le-teh je interne narave in namenjena izključno za potrebe AAI prijave.

Navodila za AAI prijavo. https://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/aai/prijava-z-uporabo-AAI-racuna/

Ker se dandanes vedno več storitev odvija preko interneta, želimo uporabo le-teh omogočiti tudi našim učencem. Nekatere storitve bomo uporabljali pri pouku, vse se lahko uporablja doma. Pri uporabi nekaterih storitev zaposleni in učenci potrebujejo tudi veljaven elektronski naslov, ki ga lahko brezplačno pridobijo na šoli. Svetujemo uporabo Arnesove elektronske pošte, ki zagotavlja primerno stopnjo varnosti.

Vsak učenec prejme E-identiteto, na kateri so podatki, uporabniško ime in geslo za AAI prijavo.

Preko naslova  https://mdm.arnes.si/ pa lahko svoje kontaktne podatke tudi dopolni ter spremeni geslo ali si ga ponastavi v primeru izgube.

PODATKE SKRBNO SHRANITE, SAJ JIH BOSTE POTREBOVALI VSA LETA IZOBRAŽEVANJA

V nadaljevanje vam prilagamo kratek opis storitev, do katerih je omogočen dostop z AAI prijavo.
Več o tem pa izveste na https://aai.arnes.si.

Storitve, ki jih lahko uporabljate z enotnim uporabniškim imenom:

Prvi vpis v Arnes oblak – dostop do Office 365:

Navodila za prvo prijavo v Arnes oblak in office 365 so na voljo na naslednji strani https://osskse.splet.arnes.si/oblak-365-in-office-365/

Na voljo imate spletne oblike programov: Word, Excel, Power Point in storitev OneDrive (Microsoftova mapa v oblaku, kamor lahko shranite do 2 TB podatkov).

V primeru težav in nejasnosti pišite na naslov (“na” v emailu nadomestite z @):
informatika(na)os-sezana.si